Beeldende kunst

Begrippen voor kunst analyse

ilouvabegrippenlijstv2def

Beeldanalyse schema

analyseschema beeldend

 

Modernisme vs Post-modernisme

Een prettig overzicht wat de verschillen tussen beidde stromingen duidelijk maakt

postmodernisme

of als PDF: modernisme vs post-modernisme

18 Reacties to “Beeldende kunst”

  1. yquemedl oktober 4, 2013 bij 12:59 pm #

    Het thema van beeld 1 is menselijke relaties en het betekent dat je in een drukke ruimte je toch heel alleen kan voelen en je eigen ding doet. Dat zien we aan de mensen die elkaar niet aankijken en allemaal hun eigen ding doen.

  2. yquemedl oktober 4, 2013 bij 1:04 pm #

    Het thema van beeld 2 kan zijn de dood met als betekenis dat hij nogsteeds over haar schouder meekijkt en over haar waakt ondanks hij dood is. Dat zien we aan zijn grijzige kleur. Of het thema van beeld 2 is menselijke relaties en de betekenis is dat hij heel erg op de achtergrond valt, dat zien we aan zijn kleur waardoor hij heel afwezig lijkt.

    • Istafiore oktober 28, 2013 bij 8:06 pm #

      (dit is een opdracht)
      Daar ben ik het niet mee eens. Ik zie een man die door de blauwe kleuren waarin hij geschilderd is opgaat in zijn omgeving. De stoere vrouw op de voorgrond bewaakt hem. Dit gaat over de passie van het leven, waarbij je al je achtergrondherinneringen meeneemt in de acties die je onderneemt in je leven. Misschien is hij wel haar beschermengel, en weet alleen zij dat hij er is. Misschien heeft ze het gevoel dat ze haar eigen ziel moet bewaken en staat hij daar symbool voor. Hij kijkt met een geïnteresseerde blik naar haar, hij is benieuwd naar wat ze gaat doen, naar wat ze van plan is.
      Tot zover mijn absoluut-niet-mee-eens-reactie.

  3. kayleighvand oktober 4, 2013 bij 1:08 pm #

    Opdracht 1: Menselijke relaties: ze zien er wanhopig uit alsof ze iet willen offeren als laatste redding.
    Opdracht 2: Dood: De vrouw met het geweer heeft de man doodgeschoten, hij is een geest ( helemaal in het zwart/grijs).
    Kayleigh en Badria.

  4. mikubv oktober 4, 2013 bij 1:09 pm #

    De eerste beeld is Dood omdat al die mannen er droevig bij staan en aan de kleur en grauwheid kan je dat zien. De tweede is over een man die is doodgeschoten door die vrouw en die man blijft haar nu achterna volgen in spookvorm

    • yquemedl oktober 10, 2013 bij 2:54 pm #

      Beeld 1 geeft niet zozeer dood weer als thema omdat de maker van dit beeld als opdracht heeft de herinnering aan een heldhaftige actie weer te geven. Het gaat dus om een gebeurtenis die geschiedenis heeft geschreven of iets wat kenmerkend is van die tijd.

  5. melisssart oktober 4, 2013 bij 1:16 pm #

    Beeld 1 gaat over religie, vanwege de monikken die ergens naar streven, dit kan je zien aan de man die een sleutel in zijn hand heeft.
    Beeld 2 gaat over dood, alsof de vrouw de ‘geest’ had doodgeschoten en die nu achter wraak wilt nemen.
    Door Jeanette v. Zadelhof & Melissa v. Kuik.

  6. tracyappiah oktober 4, 2013 bij 1:23 pm #

    Beeld 1 gaat over religie, want we zien mannen in lange gewaden, waardoor ze op monikken lijken. Een daarvan heeft een sleutel vast en het lijkt alsof dat de sleutel naar God is. Ze zien er droevig uit en het lijkt alsof ze verloren zijn en opzoek zijn naar een oplossing. De man met de sleutel ziet er ook verbitterd uit alsof ze niet de goede sleutel naar God hebben.

    Door: Lize & Tracy

  7. tracyappiah oktober 4, 2013 bij 1:27 pm #

    Het thema van het tweede beeld is menselijke relaties. Wat wij uit dit beeld halen is dat de man in het grijs een geest is (de vader van de vrouw die ook in het beeld is) en hij lijkt verdrietig/teleurgesteld naar zijn dochter te kijken. Het lijkt alsof de vader teleurgesteld is in hetgeen dat zijn dochter nu doet, alsof hij zijn eigen dochter niet meer herkent. Hij lijkt verwijtend naar haar te kijken vanwege het geweer in haar handen.

    Door: Lize & Tracy

  8. paulaxochitl oktober 4, 2013 bij 1:28 pm #

    Thema beeld 1: Religie
    Betekenis: Verschillende soorten geloven en afzondering daarvan.
    Dat zie je aan de houding van de mensen, ze kijken elkaar niet aan en hebben geen contact met elkaar.
    Amber en Paula

    • kubvpatrick oktober 10, 2013 bij 7:07 pm #

      Beeld 1 is niet zozeer religie noch dood. Het is menselijke relaties: Iets is op houden bestaan en dat doet de mannen veel spijt aan. Je kan aan hun houden benadrukken dat ze geïsoleerd geraakt zijn in hun eigen groep, ze vormen samen een geheel maar het zijn net losse stukken samen gebracht door een ontbrekend deel. Religie komt hier niet bij kijken want daar kun je hier niks van uit halen!

      JEanette en patrick

    • milenalucinda oktober 11, 2013 bij 7:50 am #

      Het thema van beeld 1 is geen Religie, het geeft een gebeurtenis uit de geschiedenis weer en deze 6 mannen samen het plan hadden om zich op te offeren. Ik denk daarom ook dat het thema van dit beeld ‘menselijke relaties’ is. Wat het kunstwerk uitbeeld? Het kunstwerk beeldt een fase uit de Honderdjarige Oorlog uit. Calais werd in 1347 door het al elf maanden durende oorlog gedwongen tot overgave wegens de hongersnood in de stad. Zes vooraanstaande burgers hadden het plan hun leven te schenken aan de Engelse koning in ruil voor het sparen van de stad. Met niets anders gekleed dan een hemd en met de strop reeds rond hun nek trokken ze naar de Engelse koning om hem de sleutel van de stad te bezorgen. Ontroerd door de zelfopoffering van de mannen wierp de Engelse koning zijn vrouw zich aan de voeten van haar man en smeekte hem hun leven te sparen, wat dan ook gebeurde. Deze zes alleen staande mannen, zoals het lijkt, hebben wel degelijk contact, dus is naar mijn mening het thema: menselijke relaties.

  9. badriaelj oktober 10, 2013 bij 6:05 pm #

    Ik ben het niet zo eens met Amber en Paula, ik denk niet dat er verschillende geloven zijn in het beeld. Ik denk eerder dat het burgers zijn met een gedeelde religie, De burgers zien er droevig uit, er is iets aan de hand met ze, ze hebben allemaal verschillende emoties en uitstralingen. Ze hebben misschien een probleem dat ze samen moeten oplossen, hun laatste hoop lijkt het wel..

  10. Fabienne Pauline Grace oktober 15, 2013 bij 9:43 am #

    Plaatje 1 toont een historische gebeurtenis aan, je kan zien dat dit historisch is aan de klederdracht en de blote voeten.
    en plaatje 2 toont menselijke relaties aan, de man kijkt naar haar toe maar zij keert hem de rug toe en zij laat hem koud want hij is helemaal blauw. om zichzelf te beschermen van de rest van de wereld draagt ze een wapen.

  11. Joël, Salomé, Anouk en Xiomara oktober 15, 2013 bij 9:45 am #

    de 1e is volgens ons menselijke relaties want het lijkt op een groep vrienden, want je ziet een groep mannen die samen wandelen.

  12. Joël, Salomé, Anouk en Xiomara oktober 15, 2013 bij 9:46 am #

    de 2e is volgens ons dood, want de vrouw houdt een pistool vast. Het lijkt alsof zij de man heeft dood geschoten. de man lijkt dood zijn grouwe kleuren, vergeleken met de kleurrijke vrouw.

  13. Zoë en Kyra oktober 15, 2013 bij 9:47 am #

    Beeld 1 heeft als thema menselijke relaties, omdat je ziet dat 1 man (links voor) alle macht heeft en de rest onderdanig is. Je ziet dat de man meer macht heeft door zijn manier van kijken (trots), zijn kleding, zijn sleutel en touw op zijn rug. De onderdanen hebben amper kleding aan en zien er onverzorgd uit. Hun gezichtsuidrukking is ook erg somber.

    Beeld 2 heeft als thema de dood, omdat je ziet dat de man op de achtergrond grauw is geverfd met donkere tinten waardoor het op een geest lijkt en niet bij het geheel past met wat vrolijkere kleuren. De man lijkt een overledene uit het leven van de vrouw met een pistool. Aan zijn gezichtsuitdrukking kun je zien dat hij het oneens is met de vrouw.

  14. Graplfkubv oktober 15, 2013 bij 9:48 am #

    Menslijke relaties. De man in het grijs is een geest, misschien de vader van de vrouw. hij kijkt verdrietig het lijkt of hij teleurgesteld is in wat zij nu aan het doen is

Plaats een reactie

Kunst(algemeen)

Ondersteuning van huiswerk voor het vak Kunst(algemeen)

Pasir Ridge Intercultural School

We bring the world to our classrooms.

Filmliefhebber.com

Voor en door een filmliefhebber

kubvpatrick

The greatest WordPress.com site in all the land!

mikubv

Miku and kubv

irisjuliet's Blog

A topnotch WordPress.com site

jeannettehoppers

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

paulaxochitl

A topnotch WordPress.com site

Milena Alves

Drawing is not what one sees but what one can make other see'

~badria~

This WordPress.com site is the bee's knees

tracyappiah

A topnotch WordPress.com site

KUBV

KUBV op de Meergronden

hannajmb

Exploring the endless possibilities